روز جهانی کباب

گوشت را چه مدت در یخچال می توان نگهداری کرد؟
گوشت را چه مدت در یخچال می توان نگهداری کرد؟
ژوئن 26, 2022
آنچه باید درباره چرخ گوشت صنعتی بدانیم
آنچه باید درباره چرخ گوشت صنعتی بدانیم
فوریه 21, 2023

روز جهانی کباب

روز جهانی کباب

17 تیر ماه مصادف است با روز جهانی کباب، شرکت چگاالکتریک پارس تولیدکننده انواع چرخ گوشت این روز تبریک گفته و بهانه ای می داند برای ایجاد دورهمی های خانوادگی و دوستانه

قطعا هر زمان نام کباب و انواع آن می آید ناخودآگاه به یاد کشور عزیزمان ایران می افتیم و جشن ها و پیک نیک ها و مراسم های مختلفی که قطعا کباب نقش لاینفکی در آن رخداد را خواهد داشت.

بسیاری از کبابسراهای مشهور سابقه ی تاریخی در کشورمان دارند و به نوعی یکی از هویت های ملی در مبحث تغذیه ی کشور ایران انواع کباب می باشد.

17 تیر ماه به عنوان روز جهانی کباب نامگذاری شده و اکثر این بزرگداشت ها و یا نامگذاری ها برای حفظ نام ملی و هویت آن موضوع می باشد و در نهایت جنبه ی فرهنگی آن است که ارزش آن نامگذاری را دو چندان می کند. شرکت چگاالکتریک پارس نیز این روز را گرامی می دارد.

در خصوص روز جهانی کباب نیت و هدف اصلی برگزاری دورهمی های خانوادگی ، دوستانه به صرف یک غذای خوب ایرانی است.

تاریخچه کباب در ایران

برخی اولین چلوکبابی ایران را نایب می دانند که در بازار تهران تاسیس شد اما برخی آغاز طبخ چلوکباب را تبریز می دانند.البته در حال حاضر کباب خمین بسیار معروف است (خمین واقع در استان مرکزی) و همچنین معروفترین رستورانهای عرضه کننده ی کباب خوب و درجه یک را در گلپایگان نیز میتوانید بیابید.

چیز دیگری که طبخ کباب را در گلپایگان خاص کرده مهارت طبخ این غذای خوشمزه توسط آشپزان چیره دست گلپایگان است به قدری که در سال 1398 این مهارت در طبخ کباب به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشور ایران شناخته شد.

و در زمان پهلوی و رضاشاه چلوکباب پهلوانی و چلوکباب شمشیری بسیار مشهور بوده است. اما در کل اگر بخواهیم زمان دقیقتری از اولین کباب در ایران بگوییم شاید بیش از 140 سال است که این خوراک منحصر بفرد بخش جداناپذیر از فرهنگ غذایی ایران است.

خوراک های ایرانی به دلیل سبک طبخ متفاوت و تنوع مزه و بهره گیری از چاشنی هایی اصیل مانند زعفران و دیگر موارد نه تنها محبوبیت غذای ایرانی را برای ایرانیان دو چندان می کند بلکه شاید یکی از جاذبه های گردشگری و توریستی نیز محسوب شود.

ایرانیان در طبخ غذاهای گوشتی نیز دارای مهارت خاصی می باشند ، یکی از انواع کباب که زبانزد خاص و عام است در ایران کباب کوبیده است که در این لینک می توانید طرز تهیه کباب کوبیده را نیز مطالعه نمایید.

اگر بطور کلی بخواهیم تعریفی برای کباب بگوییم تشکیل شده از گوشت قرمز (گوسفندی یا گوساله) تکه شده و یا چرخ کرده.

چیزی که بعد از بهره مندی از گوشت با کیفیت و ادویه های متناسب و اصیل می تواند طعم کباب را دلپذیرتر کند باربیکیو شدن آن بر روی ذغال می باشد که اصطلاحا همان کبابی شدن گوشت است.

امروزه به دلیل تورم و گرانی مواد پروتئینی در کشور برخی برای تهیه کباب کوبیده از گوشت سفید یا همان گوشت مرغ نیز استفاده میکنند و با استفاده از سایر ادویه ها سعی داشته تا چیزی شبیه به کباب کوبیده متداول را ارائه دهند.

انواع کباب در ایران

  1. کباب چنجه که به شیش کباب نیز شناخته می شود و شامل گوشت تکه ای می باشد
  2. کباب کوبیده ایرانی که بصورت چرخ شده است و با نامهای لول کباب یا کباب قفقازی نیز شناخته می شود ولی نام کباب کوبیده بیشتر متداول است.
  3. دنده کباب ، شیشلیک نیز یکی از پرطرفدارترین کبابهای ایران محسوب می شود
  4. و امروزه کبابهای ترکی که اصطلاحا به دونر کباب معروف هستند نیز رایج شده است.

 

یقینا علاوه بر دلایلی که برای نوع طبخ کباب گفته شد تا طعمی دلنشین و خوشمزه را تجربه کنیم نوع گوشت نیز تاثیرگذار بوده و هست ، ایران به رقم چهارفصل بودن و مراتع و دشت هایی که البته امروزه کمرنگ تر شده اما در صنعت دامداری توانسته کیفیت گوشت مصرفی را نیز ارتقا دهد و یکی از دلایل طعم متفاوت کباب درایران استفاده از گوشت با کیفیت ایرانی می باشد.

عطر کباب

حتما برای شما هم پیش آمده که از گذرهای مجاور کبابسراها عبور میکنید و عطر و بوی دلچسب کباب به قدری شما را سرمست میکند که از تناول و میل کردن آن شاید به آن حد استشمام عطر کباب لذت نبرید.

در گذشته نیز به همین شکل متداول بوده که برای جذب مشتری از دمبه و یا آب کباب بر روی ذغال کباب ریخته تا دودی خوش عطر بلند شود و مشتری را جذب کند.

اگر بخواهیم نحوه مصرف کباب را در طول این چند صد سال اخیر بررسی کنیم که به چه نحوی میل می شده

در زمان قاجار علیرغم اینکه برنج کمتر مصرف میشده خود کباب مرسوم بوده و اکثرا توان خرید آن را داشتند.

در زمان پهلوی کبابی ها به چلوکبابی مبدل شدند و کباب بهمراه چلو وکره و زرده تخم مرغ و سایر دورچین ها سرو می شد و پیاز نیز نقش اصلی در این دورچین داشته.

امروزه علاوه بر چلوکبابی که قدیم مرسوم بوده ، کبابی هایی نیز هستند که کباب را با نان داغ سرو می کنند که سبکی متفاوت اما دلچسب و پرطرفدار در بسیاری از رستوران ها می باشد. اصطلاحا به این نوع ارائه کباب : نان داغ کباب داغ نیز گفته می شود.

 

موسسان کباب در خارج از ایران

کباب در آلمان توسط احمد خان شناخته شد که نام رستورانش را هیتلر گذاشت.

و در پاریس جواد فریفته حدود 90 سال پیش اولین چلوکبابی خود را درفرانسه افتتاح کرد.

2 Comments

  1. بیتا گفت:

    وای گشنمون شد ، مرسی از سایت خوبتون ، چقدر مطالب جالبی منتشر می کنید. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *