محیط زیست و اهمیت حفظ آن

روز جهانی همبرگر
هفتم خرداد روز جهانی همبرگر
می 28, 2022
معجزه سبزیجات تازه
معجزه سبزیجات تازه
ژوئن 16, 2022

محیط زیست و اهمیت حفظ آن

محیط زیست و اهمیت حفظ آن

این روزها مقالات متنوعی در خصوص محیط زیست توسط رسانه های گوناگون منتشر می شود که بالطبع در راستای آگاهی سازی و ایجاد فرهنگ صحیح رفتاری ما بوده تا به این شکل بتوانیم گامی کوچک هر چند دیر اما برای کره ی خاکی مان برداریم.

  • تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که شما برای حفظ محیط زیست چه گامی برداشته اید؟
  • یا بهتر است بپرسیم برای ممانعت از تخریب محیط زیست چه کرده اید؟

اهمیت روز محیط زیست به قدری زیاد بوده و هست که علاوه بر تقویم جهانی که در تاریخ 5 ژانویه نامگذاری شده ، در تقویم ملی ایران نیز از شانزدهم خرداد تا تاریخ 22 خرداد هفته محیط زیست نامگذاری شده است.

آیا به نظر شما نامگذاری روز و یا هفته محیط زیست چه مقدار در آگاهی سازی و حفظ محیط زیست موثر بوده است؟

روز جهانی محیط زیست

این روز که به world environment day توسط سازمان ملل نامیده می شود با هدف فرهنگسازی حفظ منابع طبیعی، گونه های حیوانی و جلوگیری از تخریب محیط زیست است. زیرا این جزئی از حقوق مردم است که از محیط زیستی سالم بهره مند باشند.
برخی روز محیط زیست و روز زمین پاک را با یکدیگر به اشتباه گرفته و مسئولیت حفظ آن را به عهده ی نهادها و سازمانهای دولتی میدانند. در صورتیکه شاید در مواردی که ارتباط مستقیم با آلودگی های زیست محیطی باشد بتوانیم سازمانها را مقصر اعلام کنیم اما در روز جهانی محیط زیست نیاز به یک تلاش مردمی و شناخت درست از وضعیت توسط جامعه می باشد. در سال جاری 2022 شعار روز محیط زیست : "بازنگری ، بازآفرینی ، ترمیم " نامگذاری شده است.

حفظ محیط زیست با مصرف گوشت کمتر

امروزه در اکثر کشورها تلاش های بسزایی در راستای جلوگیری از انقراض گونه های مختلف حیوانات شده که اکثرا به دلیل کوتاهی و سهل انگاری های انسانی که با ورود به حریم آنها و یا شکار صورت میگیرد اما همانطور که مشاهده میکنید کافی نبوده و باز هم شاهد انقراض بسیاری از گونه ها حتی این روزها در کشور عزیزمان هستیم ، مانند یوزپلنگ ایرانی و امثال آن.
چیزی که محیط زیست را تشکیل می دهد ارتباط بین گونه های مختلف موجودات زنده ، پوشش های گیاهی و کلیه عوامل طبیعی که در زیستگاه آنها تاثیر دارند می باشد.

شاید با خود بگویید این موضوع چه ارتباطی به مردم دارد! کاهش مصرف گوشت قرمز می تواند یکی از اقدامات بازدارنده در حفظ محیط زیست باشد. امروزه بسیاری از مراتع و جنگل ها در آستانه ی نابودی قرار گرفته اند به دلیل آنکه با افزایش مصرف گوشت در جوامع بزرگ و زندگی شهری ، در روستاها بجای کشت و کار ، برای تامین نیاز جامعه اقدام به دامداری نموده و همین امر تاثیرات منفی خود را در اکوسیستم محیط زیست میگذارد.

در واقع یکی از مهمترین عوامل تخریب محیط زیست بواسطه ی تامین گوشت و لبنیات است.

لذا کاهش مصرف گوشت را اگر در رژیم غذایی قرار دهیم بصورت قابل توجهی با کاهش گازهای گلخانه ای روبرو می شویم و این خود گامی در راستای کاهش و جلوگیری از گونه های گیاهی ، جانوری می باشد. کاهش زمین های کشاورزی و حفظ آب ، دیگر دستاوردهایی هست که در حفظ محیط زیست موثر خواهد بود.

 

سالیانه در کشورهای گوناگون حیوانات مختلفی مانند گاو ، خوک ، گوسفند ، بره ، ماهی و انواع پرندگان مورد مصرف برای تغذیه ی انسانها قرار می گیرند. البته بواسطه تکنولوژی دانشمندان در تلاش برای تولید جایگزین های پروتئینی مناسب با عطر و طعم مشابه هستند که تا حد امکان در حفظ محیط زیست گامی برداشته شود.

چگاالکتریک پارس نیز به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان انواع چرخ گوشت صنعتی در ایران خود را موظف می داند تا علاوه بر گرامیداشت هفته محیط زیست شما را به کاهش مصرف گوشت و استفاده از جایگزین های پروتئینی دعوت کند تا در کنار هم گامی در راستای حفظ محیط زیست برداریم.

3 Comments

  1. متین گفت:

    سلام عرض ادب و احترام
    چقدر جالب ، واقعا انتظار نداشتم از شرکتی که تولیدکننده چرخ گوشت اونهم از نوع چرخ گوشت صنعتی باشه و برای حفظ محیط زیست راهکاری که پیشنهاد دادید کاهش مصرف گوشت باشه.
    این خیلی قابل احترام هست که حتی در راستای کاهش سودآوری و منفعت شرکتی برای حفظ محیط زیست به معضلاتی میپردازید که گریبانگیر جامعه شده و بصورت مرگ خاموش داره محیط زیستمون را از بین میبره و بحران آب و گازهای گلخانه ای رو ایجاد میکنه.
    خسته نباشید میگم بهتون و ممنونم از مقاله ی بسیار جامع و مفیدتون.

  2. بصیر گفت:

    چقدر جالب که از این منظر به محیط زیست پرداختید.
    جالبه بله گوشت مصنوعی یا گوشت آزمایشگاهی به زودی یک تحول باورنکردنی در صنعت دامپروری می شه، به این نوع گوشت ، گوشت تمیز یا گوشت بدون کشتار گفته میشه البته با اون جایگزین های گیاهی که الان هم هست نباید اشتباه گرفته بشه چون این گوشت از سلولهای خود گاو یا گوسفند گرفته میشه و تاثیرات باورنکردنی جهان میگذاره و اشاره دقیق و بجایی بود که برای حفظ محیط زیست به این مورد اشاره داشتید.
    البته باید ببینیم این گوشت مصنوعی فارغ از خاصیت که حتما همه ی مواد لازم را خواهد داشت اول اینکه تراریخته نباشه و دوم اینکه طعم و مزه ی قابل قبولی باید داشته باشه تا به عنوان یک انقلاب تغذیه ای در همه جای دنیا پذیرفته بشه و مورد استفاده هم قرار بگیره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *